Bach Bloesems geschiedenis

"Ziekte is geen wrede straf, maar enkel en alleen een correctie; een instrument waarvan onze eigen psyche zich bedient om ons op onze fouten te wijzen, ons te weerhouden van grotere dwalingen en ons te beletten nog meer schade aan te richten - en om ons terug te leiden naar de weg van de Waarheid en het Licht.
Edward Bach

Dr. Edward Bach geloofde toen al, dat je denkwijze en levenshouding een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en genezen van ziekten. Voor hem was ziekte was een gebrek aan harmonie tussen lichaam en geest. Hij ging er vanuit dat als een mens zich niet gelukkig voelt er na enige tijd een ziektebeeld kan ontstaan. Lees meer over Edward Bach op Starremedies.nl

Een andere uitspraak van Edward Bach: Behandel de mens en niet zijn ziekte.
Aan de hand van een voorbeeld wil ik duidelijk maken hoe dit in de praktijk werkt: Denk je in: twee mensen die op geen enkele wijze met elkaar verwant zijn krijgen allebei een grote schok te verwerken. De eerste is betrokken bij een ongeluk. Hij is vreselijk geschrokken, maar heeft lichamelijk niets. Na enige weken begint hij last van hoofdpijn te krijgen en wordt zij misselijk. De tweede persoon, directeur van een groot bedrijf krijgt plotseling een financiële crises te verwerken. Bij het horen van dit nieuws krijgt hij een dusdanige schok en krijgt na een paar dagen een zenuwontsteking in zijn linkerarm. Bach Bloesems ondersteunen!

Normaal gesproken zou men voor deze twee toestanden een verschillende behandeling van Bach Bloesems geven, maar wanneer we naar de psychische toestand van de personen kijken, is het heel duidelijk dat beiden een schok hebben gehad, alhoewel hun lichaam heel anders op deze situatie heeft gereageerd. Volgens de methode van Edward Bach geef je de Bach Bloesem die helpt bij het neutraliseren van de schok. Edward Bach zocht in de natuur o.a. in Wales naar zijn Bach Bloesems voor zijn geneeswijze, nl.. de gemoedstoestand van de mens om te zetten van een negatieve levensinstelling of houding naar een positieve instelling. Hij vond die in de vorm van bloesems, Bach Bloesems, van wilde planten, struiken, heesters en bomen. Hieruit ontwikkelde hij 37 remedies, de 38ste werd niet gemaakt uit bloesems, maar uit een bron, waaraan al sinds mensenheugenis door de streekbewoners een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Lees meer over Ainsworths en de 38 bach remedies.

Hier vindt u een complete foto overzicht van de 38 bach bloesem remedies.